Julegavetips for (hobby)psykologer 1

Har du noen slektninger som du sliter med å handle julegave til? Har du kanskje en merkelig slektning som liker å lytte, observere og som gjerne sitter der og klør seg i skjegget? Skulle du ønsket at denne slektningen kunne bidra med litt mer i sosiale sammenhenger? Hva med å kjøpe inn litt god gammeldags Freudiansk underholdning? Her kommer et lite utvalg som alle finnes på siden: www.uncommongoods.com (nei, vi er ikke sponset).

«Tickle me Freud»

13831_smEt must for den aldrende psykoanalytiker. Tradisjonell psykoanalyse er i ferd med å dø ut, men som kompensasjon har man nå muligheten til å legge seg om natten, tett inntil gode gamle Freud. $20 koster herligheten. Dessverre, det finnes ikke en «Tickle me Skinner» eller en «Tickle me Ellis» enda, for den som befinner seg innenfor et konkurrerende paradigme.

«Rorshock»11462_sm

Hva med Rorschach i lommeformat? Nå har du mulighet til å slenge opp blekk-klattene i ethvert selskap. Ikke la deg tynge av store plansjer, nå kommer de i lette hendige kort, med ferdige analyser på baksiden. Onde tunger vil også hevde at validiteten er like høy på denne som på originalen.

«Freudian slippers»

12062_smNoen gang lurt på hva andre har ment når de har brukt begrepet «freudian slip»? Nå slipper du å henge etter. Her er de. Freudian slippers. Ta de på ved neste sosiale sammenkomst, og bli midtpunktet på festen. Alle vil respektere deg etter dette. Også et must for aldrende psykoanalytikere.

«Psykoanalytisk dukketeater»

12060_smSelve plommen i egget. Selve diamanten i pølsa. Dette er obligatorisk for enhver psykoanalytiker. Hold analytiske sesjoner med Anna, Carl Gustav og Sigmund. Du kan gjerne veksle mellom hvem som ligger på divanen. La uenighetene mellom dem florere. Kanskje kan du være frekk nok til å la 2 analysere 1? Mulighetene er uante.

Har du andre tips? Del de med oss!