Terapi for tidlige barne-tv-traumer

Den senere tids artikler, fra min side, har vært preget snusfornuftisme og seriøsitet. Det er på tide å rette opp inntrykket litt. Derfor, på en dag som i dag, velger jeg å være litt mer løs i snippen og tilby våre lesere terapi for tidlige barne-tv-«traumer».

Det er nok en gang NRK som har skylden. På 60, 70 og 80-tallet var rikskringkastningen mestere på å håndplukke tvprogrammer som skulle vekke frykten opp i barna. En frykt som skulle terrorisere i drømmer og flashbacks i årene som fulgte. To program som utmerket seg spesielt var «Pompel og Pilt» og «Rädda Joppe». Førstnevnte på grunn av sin psykedeliske og småpsykotiske fremtreden, den andre på grunn av sin stadig nervepirrende og angstvekkende intensitet.

Det er på tide å fri seg selv fra disse opplevelsene. På tide med litt eksponeringsterapi. Her følger en episode av Rädda Joppe, samt en episode av Pompel og Pilt. Pass på å trykke på pause om inntrykkene skulle bli for intense.

Rädda Joppe

Pompel og Pilt

Lykke til med terapien.

Godt nyttår!