Psykologibloggen anbefaler psykologiblogger

Det finnes nok av nettsider med psykologi som hovedtema. Utfordringen er å finne sider som 1) ikke har overskrifter av typen «5 simple steps out of depression» og 2) har en faglig dybde som tilfredsstiller de som er over gjennomsnittlig interessert i faget.

Vi har forsøkt å samle noen sider som imøtekommer disse enkle, men ufravikelige kravene. Det ble ikke mange, så vi oppfordrer alle med flere tips til å bidra med linker i kommentarfeltet.

The Psych Files

The Psych Files er egentlig en podcast av Michael Britt (Ph.D.), men sidene inneholder mengder av informasjon tilknyttet episodene. Både tekst, video og referanser. Britt dekker det meste innen psykologien og det kommer tydelig fram at han tidligere underviste i psykologi på unviversitetsnivå. Videopodcastene hans er litt skrullete, men alt i alt er dette en imponerende side og podcast.

Fra siden: «The Psych Files is aimed broadly at anyone curious about human behavior. Students taking a course in psychology, those majoring in psychology, and instructors of psychology will find the podcast particularly of interest.»


Psykologifabriken

Siden er svensk og drives av unge, ambisiøse psykologer som synes å ha mange prosjekt på gang. Inneholder både en nettavis, flere blogger og podcast. Stort fokus på dagsaktuelle kommentarer og lekkert design. Psykologifabriken er våre forbilder og anbefales på det varmeste! Du finner for øvrig Psykologifabriken både på Facebook og Twitter.

Fra siden: «Psykologifabriken vill göra psykologin tillgänglig, rolig och relevant. Fabriken vill med sina produkter både sprida och hitta nya sätt att applicera all den spännande forskning som finns!»

PsyBlog

Britisk side med fokus på å presentere psykologisk forskning på en lett forståelig måte. Siden drives av Jeremy Dean, forsker ved University College London.

Fra siden: «This website is all about you and me. It’s about understanding how our minds work and why we think and act the way we do. Of course bookshop shelves groan with this sort of material in the self-help section, but this site has one crucial difference with much of that material: PsyBlog focuses on scientific psychology.

Research covered here has been published in reputable academic journals in many different areas of psychology. To give you a flavour there is a series on the top 10 social psychology studies, the 7 sins of memory and the psychology of money. You can find more links to articles arranged by themes on the left-hand side of the page. Individual popular articles are on the right-hand side.»


WeMind

Svensk blogg med fokus på kognitiv-atferdsterapi og psykologisk forskning. Litt uoversiktlig og få bilder, men innholdet holder høy kvalitet.

Fra siden: «På WeMind-bloggen rapporterar vi om det senaste som händer inom psykiatri, psykologi och mental hälsa. Vi strävar efter att skriva om såväl forskning, politik och debatt inom dessa områden. Speciellt vill vi lyfta fram evidensbaserade metoder för svensk psykiatri, där kognitiv beteendeterapi idag har en nyckelposition.»