4 år med Psykologibloggen

jonaspsykblogg

Det er nå omlag fire år siden at en av mine tvillingsønner, som da var 6 måneder, var syk og hele vår familie på fire tilbragte tiden på sykehus. I en periode på 2 måneder bodde vi på et rom på omlag 10 kvadratmeter. Dagene gikk med til observasjon og utredninger, men først og fremst til å passe på at barna våre hadde det fint. Jeg og samboeren min bestemte oss for å kalle det en litt rar hyttetur, hvor det striregnet utenfor og vi måtte gjøre det beste ut av det for å gjøre det koselig inne. Imidlertid ble det ganske lange kvelder etter at vi hadde lagt ungene. Det er ikke mye en kan finne på når en er på sykehus, spesielt ikke når en må holde lydnivået lavt slik at små gutter skal kunne få sove.

Jeg bestemte meg etterhvert for å starte et bloggprosjekt hvor jeg kunne skrive litt om faget mitt. Psykologibloggen ble et pusterom på kveldene. Etterhvert sendte jeg mail til Tommy Mangerud og Jan-Ole Hesselberg og spurte om de ville være med, og de var ikke vonde å be. Flere gjesteskribenter meldte seg på, hvor Hans Andreas Knutsen var blant de ivrigste. Bloggen ble et psykologifaglig dugnadsprosjekt, hvor alle var velkomne til å skrive. På kort tid hadde vi publisert over 100 innlegg.

Min sønn ble etterhvert bedre, og julen ble feiret hjemme i eget hus. Etter dette har det også gått bra, og nylig ble det besluttet at han ikke lenger trenger å gå i oppfølging fra sykehuset. Behovet for tankeflukt har derfor ikke vært så presserende i tiden etter dette, men bloggen har imidlertid fortsatt å leve, som et hobbyprosjekt på kveldstid.

Her er en liten oversikt over det du kan finne på Psykologibloggen i dag:

Bloggen

I bloggen ligger det nå rundt 350 innlegg om ulike psykologiske tema. Du finner bloggen i toppmenyen. Temaserier som det eksempelvis er verdt å ta en titt på er : Terapiformerserien, rasjonalitetsserien, tankefeilserien, psykologimyter, evolusjonspsykologiserien og utroskapsserien. Sjekk også ut skråblikk. Du finner også andre godbiter ved å surfe under bloggmenyen.

PsykologiappenPSYAPP2

Psykologiappen er en gratis mobilapplikasjon for androidmobiler og iphone/ipad. Den er min egen pendlekompanjong som gir en rask oversikt over det nye innen psykologifaget.

Appen inneholder blant annet:

– Kildetips
– Podcaster innen psykologi
– Videoer
– Klinikkmodul med linker til helsedirektoratet, veiledere, NICE guidelines, ICD-10 etc.
– De nyeste stillingsannonsene.
– Informasjon fra psykologforeningene i Norge, Sverige og Danmark
– Oppdaterte RSS-streams fra norske, svenske og internasjonale psykologiblogger.
– Rask tilgang til psykologidelen av Wikipedia.

Du finner Psykologiappen i iTunes AppStore og Google Play

 

Psykologlunsjpsykologlunsj

Jeg, Tommy Mangerud og Jan-Ole Hesselberg har et radioprogram (eller podcast) som heter Psykologlunsj. Annenhver uke spiller vi inn en ny episode som tar for seg historiske og dagsaktuelle psykologiske tema. Du finner mer info om podcasten her. Du kan også høre alle episodene her.

Sosiale medier

Om du har noen innspill eller ønsker å diskutere psykologifaglige tema, så er både jeg (@JRVaag), bloggen (@Psykologiblogg) og lunsjen (@Psykologlunsj) på twitter. I tillegg finner du psykologiappen og psykologlunsj på facebook.