Bussen – en psykologisk forundringspakke fra A til B

Jeg har alltid vært fascinert av byer, transport og transportsystemer. Da jeg var barn, kunne jeg sitte og studere kart i ulike målestokker, tegne på jernbaner og veier og lage meg egne utopiske nettverk av transporttjenester som gikk på kryss og tvers av landet vårt. Et av de bedre frynsegodene med å arbeide på Distriktspsykiatrisk senter Stjørdal har derfor vært muligheten for å pendle til jobb med buss. Førtifem minutter med utsikt over Trondheimsfjorden, Fosenalpene og Frosta. En gyllen mulighet til å lulle seg inn i en drømmetilstand, tilbake til barndommen, hvor bussjåfør eller byplanlegger var blant de fremtidige yrkesvalgene som toppet listen. Her følger tre gode grunner til at jeg fremdeles synes bussturen til Stjørdal er så spennende.

Les resten av innlegget på psykologisk.no