Skribenter

Jonas Vaag (psykolog/redaktør)

Jonas

Etablerte Psykologibloggen i november 2009. Jonas er psykolog, doktorgradsstipendiat og faglig rådgiver ved Psykiatrisk Klinikk i Helse Nord-Trøndelag. Han har kandidatutdannelsen sin fra Københavns Universitet, hvor han ble ferdigutdannet i 2008. I tillegg til kandidaten har Jonas en mastergrad i psykologi fra NTNU, med fordypning i organisasjonspsykologi. Han har klinisk erfaring fra akuttpost, poliklinikk for personlighetsforstyrrelser og sengepost for psykoseproblematikk. Jonas har også erfaring som Universitetslektor i organisasjonspsykologi og forskningsmetode ved Psykologisk Institutt, NTNU.

Kontakt Jonas på jonas@psykologibloggen.no eller følg ham på Twitter

Jonas anbefaler: ACBS online, Psykologifabriken, BigThink

Les Jonas’ artikler her


Jan-Ole Hesselberg (psykologspesialist)

Jan-Ole

Jan-Ole er psykologen fra «Folkeopplysningen» på NRK1. Akkurat nå lager han mer psykologi-TV sammen med folkene i Teddy TV (som produserte «Folkeopplysningen» og «Siffer«). Han fullførte profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU i 2006 og ble psykologspesialist (klinisk voksenpsykologi) i 2011. Han har jobbet som psykolog og leder i sykehus og kommune. Også elsker han å snakke om hvor dumme ting folk gjør (ham selv inkludert).

Kontakt Jan-Ole  Tankesmed.no eller følg ham på Twitter

Jan-Ole anbefaler: ThePsychFiles.com, YouAreNotSoSmart.com og TED Talks

Les Jan-Oles artikler her


Tommy Mangerud (psykologspesialist)

Tommy

Tommy jobber som psykologspesialist og seksjonsleder ved poliklinikken Stjørdal DPS. Tidligere har han jobbet som behandler i psykiatrisk akuttpost ved St. Olavs Hospital Østmarka, behandler i døgnavdeling ved Stjørdal DPS, samt med barn, voksne og familier ved Sykehuset i Namsos. Han har psykologutdanningen fra NTNU i Trondheim, og er spesialist i klinisk voksenpsykologi.

Kontakt Tommy tommy@psykologibloggen.no eller følg ham på Twitter

Tommy anbefaler: Theskepticsguide.org/Randi.org, og Snopes.com

Les Tommys artikler her


 

Jan-Martin Berge

Psykolog, utdannet ved Universitetet i Bergen. Hovedpraksis ved privat klinikk i San Francisco under veiledning av San Francisco Psychotherapy and Research Group.
Jan-Martin er på vei til å bli spesialist i klinisk voksenpsykologi og klinisk arbeidspsykologi.
Arbeider for tiden på Arbeidsrådgivningskontoret i NAV Akershus ved siden av privatpraksis og veileder/lærer/sensor ved masterprogrammet Samspill og Ledelse ved Handelshøyskolen BI.
Hjemmeside: www.psykologberge.no

Ingeborg Senneset

Sykepleier. Mangeårig syke- og pasienthistorie i spesialpsykiatrien. Opptatt av samfunn, sikkerhet, rettigheter, litteratur, historie, språk, terror, kunst, teknologi og kuriosa, psykologi, juss og journalistikk. Har blogget for Tidsskriftet.no, er medredaktør hos desk.no, og har drevet bloggen http://surfer.blogg.no i 3 år. Twitrer som @ingeborgborg.

Nils Jørgen Selbekk

Profesjonsstudent på NTNU med interesse for angstlidelser, evolusjonspsykologi, religion og biologi. Har vært ansatt som terapeut på Coperiosenteret i Trondheim siden mai 2011.

Hans Andreas Knutsen

Utdannet psykolog ved Københavns Universitet Jobbet ved Namsos sykehus post I for akutt-, alder-, og allmennpsykiatri, Tiller DPS Psykosepoliklinikken, og Familievernkontoret for Asker og Bærum.

Kyrre Wathne

Kyrre Wathne er mannen bak bloggen Kjærlighetsvitenskap. Han er utdannet master i evolusjonspsykologi ved Universitetet i Liverpool. Ta kontakt med Kyrre på epost eller følg han på Twitter. Les Kyrres artikler her.

Rolf Marvin Bøe Lindgren

Psykolog Science fiction-fan siden før jeg kunne lese. Mac-bruker siden 1984. Jobber som fagansvarlig for organisasjonspsykologi hos Psykologtjenesten AS Jobbet med IT-teknologi og -kultur i Veritas i fem år. Startet og ledet prosjektet som førte fram til DNVs sertifikat for brukere av arbeidspsykologiske tester. Jobbet i fire år rekrutterer og rådgiver i Dignus rekruttering og rådgivning. Leser science fiction og fantasy, hører på prog-rock, liker katter og whisky. Driver Norges beste forum for Harry Potter-fans, The Shrieking Shack. Kjæreste, tre barn, bor ikke på Nesodden. Se ellers http://www.grendel.no/. Les Rolf Marvins artikler her.

Jonas Hoksnes

Jonas er psykologistudent (profesjonsstudiet) ved Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim. Les Jonas’ artikler her.

Arild Hoksnes

Arild Hoksnes (f.1956) bosatt i Molde. Forfatter, artist og coach med lang fartstid fra NRK Radio og TV. Bli mer kjent med han på www.endabedredager.no og www.hoksnes.no. Les Arilds artikler her.

Gunhild Sætren

Gunhild har en bachelorgrad i hotelladministrasjon og reiseliv fra HiF, mastergrad i organisasjonspsykologi fra NTNU, og er nå doktorgradstipendiat på psykologisk insitutt, NTNU hvor hovedtema er innføring av ny teknologi. Les Gunhilds artikler her.

Jan Tellefsen

Jan (f. 1972) er siviløkonom med interesse for evolusjon, moral, religion og menneskers irrasjonalitet.

Anita Veimo

Anita Veimo er utdannet psykolog ved NTNU i Trondheim, hun har jobbet både med barn og voksne men tar spesialisering i voksenklinisk psykologi. Til daglig jobber Anita i Helse Nord-Trøndelag, i tillegg driver hun med Hesteassistert Relasjonsterapi og kurs i hestehåndtering/personlighetsutvikling. Anita har sin hestefaglige bakgrunn fra Parelli Natural Horsemanship, hvor hovedmottoet er: It’s all about the relation. Anita anbefaler:www.eagala.orgwww.hestoghelse.nowww.parelli.com

Knut Haavard Kløvfjell

Knut Haavard Kløvfjell er profesjonsstudent i psykologi ved Universitetet i Oslo, der han planlegger å fullføre kandidatgraden sin. Haavard er ansatt som labansvarlig for de kognitive laboratoriene ved Psykologisk Institutt, UiO, og som forskningsassistent ved Center for The Study of Human Cognition (http://www.humancognition.org/) ved samme sted. Haavard jobber primært med hjerneavbildning (fMRI) og påfølgende analyse av data.

Nina Bang

Psykolog, utdannet i Bergen, jobber for tiden med barn i habiliteringstjenesten i helseforetak. Har jobbet med voksne med lettere psykiske lidelser. Er under spesialisering i nevropsykologi. Opptatt av mennesket og hva som motiverer og berører en person, og hva som fører til at vi tar de valg vi gjør. Har et syn om at mennesker ofte sliter med de sammen tingene, men at gradsforskjeller kan bevirke om man ser på dette som patologi eller ikke.

Hans Morten Nordahl

Hans M Nordahl er professor i klinisk psykologi ved NTNU. Var med og stiftet Norsk Forening for Kognitiv terapi og er en av opphavsmennene bak Institute for Metacognitive Therapy i Manchester. Har i de seneste årene publisert mange artikler og kapitler i bøker om kognitiv terapi og metakognitiv terapi.

Leif Edward Ottesen Kennair

Leif Edward Ottesen Kennair (født 19. mars 1970) er en norsk psykolog og forsker. Kennair ble cand.psychol. i 1999 ved det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen, ph.d. ved NTNU i 2008 og er i dag ansatt som instituttleder og førsteamanuensis ved psykologisk institutt, NTNU i Trondheim. Han er videre godkjent som kognitiv terapeut og veileder i kognitiv terapi og er spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han gav i 2004 ut bøkene Tvangstanker og Evolusjonspsykologi (begge ble oversatt til dansk i 2005), og har en rekke andre publikasjoner som medforfatter eller bidragsyter.

Kristine Keim

Kristine Bøen Keim, utdannet psykolog ved Københavns Universitet. Ansatt ved DPS Døgnenheten i Drammen siden 2009. Jobber på døgnpost for Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP). Sitter i styret i Norsk Forening for ISTDP. Utdanningskoordinator for ISTDP utdanningen i Norge.