NRK fraskriver seg foreldreansvaret

«Hva skjer? Hvorfor er det ikke på tv lengre? Hva er det jeg ikke har fått med meg? En skikkelig stor skuff må jeg si! Glad lillemann er så liten at han merker det jo ikke.. Men blir jo så sykt glad av å se på det…»

– sitat fortvilt mamma et sted på nettet.

NRK fraskriver seg foreldreansvaret.

Den som har lest bloggposten min: «Hjelp, jeg parkerer barna foran TVen!» har fått med seg avsløringen av hvordan jeg, og andre småbarnsforeldre, tidligere hadde en tendens til å plassere våre små barn foran tven klokken halv 6 på ettermiddagen. Et halvtimes avbrekk mellom middag og kvelds. Med Hinkel Pinkel, Makka Pakka, Hopsy-deysi og Tomlingene som barnepassere. Et herlig avbrekk, bare for foreldrene. Barna likte det også. Masse farger, gjentakende handling, tullespråk og ansiktsvask, hva mer kan du forvente av et underholdningsprogram?

Men hva er det jeg opplever i dag? Klokken 17.30 skrur jeg på TVen. Fantorangen kommer i ruta. En populær karakter for mine barn. Forventningene økes. De vet hva som kommer. Pavlovs hunder var på langt nær så aktivert som mine barn er i dette øyeblikk.

Tid for Drømmehagen. Blir det Ninky Nonk? Blir det Plinky Plonk? Svaret venter rundt neste hjørne.

Men dengang ei,istedet for Drømmehagen sender de noe annet svada, som ikke mine barn finner det spor interessant.

Hvorfor har NRK gjort dette? Har NRK fått kalde føtter etter frontalangrepet i forrige post? Har NRK fraskrevet seg foreldreansvaret? Ble det slik at drømmehagenproduktene overskygget egne NRK-produkter som Fantorangen og Kuraffen? Er det kyniske pengekrefter bak? Hvordan får barna nå sove?

Jeg er full av spørsmål. NRK tar et legendarisk program av sendeflaten. NRK3s mest populære program. Jeg kan tenke meg hvordan barna har det. Det er sikkert som da bamsen Teodor forsov seg i første episoden av julekalenderen med Eli Rygg. NRK har sviktet igjen.

En ting er sikkert, barna kommer til å savne programmet som tidvis irriterte voksne, men som ble elsket av barna. Nå er jeg og andre småbarnsforeldre nødt til å finne på noe annet mellom halv seks og seks. Vi har mistet vår daglige statlige barnepasser. Slaraffenlivet på sofaen er over. Nei, en får vel ta turen på gulvet og delta i leken på lekematta.