Brainy Manny – drømmen om en psykologisk barnehelt

Barna mine har blitt større. Drømmehagenfigurene er blitt byttet ut med nye superhelter. Brannmann Sam, Handy Manny, Postmann Pat og Byggmester Bob.

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Alle har de noe til felles, de gjør manuelt arbeid, noe helt annet enn det pappa gjør. Der mine venner som gikk yrkesfag nyter heltestatus fordi de ligner på Sam, Manny og Bob, har barna inget bilde av hva pappa driver med, han er bare borte noen timer. Det er derfor på tide å lansere en ny psykologisk barnehelt: Brainy Manny. Håpet er at et TV-selskap kjøper ideen og redder farsrollen til psykolog-pappaer med brukket selvtillit.

Møt Brainy Manny. Han ligner kanskje litt på Handy Manny, men istedet for levende, snakkende og bevegelige verktøy har han sine egne venner:

Blekke – Den lystige rorschach-tavlen. Han fornekter seg aldri. Hopper ut av vesken når det er behov for litt projektiv testing.

Skrible – Brainy Mannys trofaste venn og personlige huskemaskin, viktig når noe skal dokumenteres.

Skjegge – Hopper glad og fornøyd ut av vesken om det trengs innsikt, fri assosiasjon og analytiske evner.

Pipesen – Er ofte i tospann med Skjegge. Sammen er de dynamitt og jobber effektivt. De har også et godt forhold til nestemann.

Soffe – Alltid med Manny på tur. Hopper frem om klientene trenger å legge seg ned.

Sånn. Da er ideen sådd, så håper vi et TV-selskap biter på. Jeg har også flere ideer. Hva om Brainy Manny har en nabo som aldri vil ta imot hjelp? En litt dystym herremann som heller velger å bruke selvhjelpsbøker, kraniosakral- og tankefeltterapi fremfor det Manny har å komme med? Eller hva med en episode hvor Brainy Manny velger å bytte ut Soffe, Pipesen, Skjegge og Blekke – til fordel for ATT-tape, BDI-skjema, hvitsnipp og nevrofeedbackutstyr?

Mulighetene er uante! SNURR FILM!