#9 Confirmation bias og behandlinger for bipolar lidelse

I denne episoden av Psykologlunsj snakker vi om fenomenet «confirmation bias», en felle som vi alle har en tendens å rote oss inn i. I tillegg intervjuer vi Gunnar Morken angående psykoedukative og psykologiske behandlinger for bipolar lidelse. Med til denne episoden følger det også en del ekstramateriale.

Confirmation bias:

 

Bipolar lidelse:

  • Bipolarskolen.no er oppdatert av Jonas på vegne av Forsknings- og Fagutviklingsenheten ved Psykiatrisk Klinikk i Helse Nord-Trøndelag. Denne siden gir en oversikt over steder i landet som tilbyr psykoedukative kurs for pasienter og pårørende.
  • Les Gunnar Morkens artikkel om «Moderne psykologisk behandling ved bipolare lidelser» publisert i tidsskriftet Suicidologi i 2009 ved å trykke her.
  • Se Stephen Frys prisvinnende dokumentar om bipolar lidelse ved å trykke her.

 

 

Play