#74 – Skyldig i sakte film og syklister vs. bilister

Vi er tilbake fra sommerferie. Dog, litt senere enn det vi forespeilet. Syklistpsykologen Jan-Ole har imidlertid rukket å skrive en kronikk om syklister vs. bilister, og det er ett av temaene. Det andre temaet (Tommys) er sammenhengen mellom hastigheten en forseelse blir spilt av på video, og hvordan vi bedømmer denne hendelsen i etterkant. Det er fare for sang-eksponering i denne episoden.

Send spørsmål og innspill til oss gjennom vår facebookside eller via twitter (@psykologlunsj). Følg også Tommy (@tommymangerud), Jonas (@JRVaag) og Jan-Ole (@tankesmed) på twitter.

Spill av episoden på følgende måter:

Shownotes:

Jan-Oles kronikk: http://www.vg.no/nyheter/meninger/bil-og-trafikk/en-konstruert-konflikt/a/23761086/

Tommys artikkel: Viewing video in slow motion makes action appear more intentional, new study findsWatching a video of a harmful or violent act being committed can provide useful evidence of the circumstances surrounding the action. But new research shows that watching that same video in slow motion can often cause viewers to see something that may not be there.

 

Play